Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kutyamasszázs

Kutyamasszázs

 

A különféle keleti és nyugati állattartói kultúrkörökből eredő, természetgyógyászati alapokon nyugvó masszázstechnikák évszázadok tapasztalatait összegzik és igyekeznek a mai kor állategészségügyi, állatviselkedési problémáin segíteni.

 

A kézi masszázs melegítő hatása az egész szervezetet magasabb energiaszintre juttatja, szétárad a régi beidegződésektől való felszabadultság érzése. Ezenkívül az egész testre kiterjedő masszázs serkenti a vérkeringést, a légzést, az emésztést és az idegrendszer működését.

 

A reflex-masszázs bizonyos bőrterületek, pontok, zónák ingerlése, az ingerre reflex, visszahatás keletkezik a hozzá tartozó szervben, testrészben. A talp masszázsával (reflexek kiváltásával) – rendkívül gazdag érzőideg-ellátás révén a központi idegrendszerre, vérkeringésre, belső szervekre hatást lehet gyakorolni, a meridiánokon keresztül.

Vannak esetek, amikor a masszázs nem alkalmazható:

- Ha a kutya bőrbetegségben szenved, illetve a bőrön sérülés nyomai vannak
- Gyulladásban lévő izületeknél
- Csonttörés esetén
- Lázas betegség esetében
- Daganatos betegségben szenvedőknél
- Közvetlen műtét után (varratszedés előtt)

Ajánlott a masszázs előtt lehetőséget biztosítani a kutyának az ürítésre.
Nem ajánlott masszázs előtt fél órával etetni az állatot.
Csak tiszta ebnek tudunk masszázst biztosítani, így előtte ajánlatos egy fürdetés, mely otthon elvégezhető, vagy akár a kozmetikánkban is igénybe vehető.

Egy kezelés hossza 20-30 perc az eb tűrésétől függően.

 

 

 

A mappában található képek előnézete Kutyamasszázs